Välj en sida

Jag har haft en skön helg som bestått av att träffa vänner och vila. Jag har varit grymt trött och sovit 10 – 12 timmar per natt och ett par timmar power nap på söndagen. Jag tror jag behöver sova extra mycket nu när min hjärna jobbar på högvarv pga att jag har öppnat Pandoras ask. Men mer om det i ett senare inlägg.

Lördagen var en helt underbar dag tillsammans med fina vänner. Vi träffades coronasäkert som vanligt och grillade korv, drack bubbel och njöt av solen som kikade fram en stund. Ni vet en sån här dag när skratten och vänskapen klingar högt och som man lever lite extra på ett tag och sedan packar in i hjärtat för att spara som ett fint minne. Så tacksam över att ha härliga vänner omkring mig och som förgyller mitt liv.

Det blev lite ruggigt där på slutet när solen försvann och som vanligt när man har varit ute och grillat så känner man sig som en nyrökt böckling när man kommer hem. Jag tappade upp ett hett skumbad och kröp ner. Jösses så skönt det är att bada, den ultimata avkopplingen om du frågar mig.

Till middag på kvällen gjorde jag på ”heta räkor”. Det går grymt fort att sno ihop den här rätten och jag tycker den passar bra att servera en fredags- eller lördagskväll när man inte alla gånger har lust att stå i köket och göra något långkok men ändå vill äta lite lyxigare. Den här gången serverade jag bandspagetti till men det går precis lika bra att servera nudlar, ris, en sallad eller varför inte bara ett gott rostat bröd till. Det här är ett gammalt recept och jag vet inte riktigt varifrån jag har fått det. Sen är det lite typiskt mig att jag gärna ändrar recept och hittar på egna varianter. Men så här gjorde jag nu i alla fall:

Heta räkor”

500 g skalade räkor
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 röd paprika
1,5 tsk sambal oelek
2 msk tamarisoja
2 – 3 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1,5 dl riven parmesan

lite salt och svartpeppar

Finhacka lök och paprika och stek det i smör. Riv ner vitlöksklyftorna och låt det steka några minuter till utan att ta färg. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, tamarisoja och vitt vin. Rör runt så allt blandar sig. Häll på creme fraiche och grädde och låt allt koka några minuter.

Lägg i räkorna och snabbt hetta upp igen. Ta från plattan och rör ner parmesanen.

Servera med valfritt tillbehör och riv gärna lite extra parmesan på toppen.

Lycka till och smaklig måltid!

Puss & kram

Ulle