Välj en sida

Igår hade min yngsta son matteprov. Han läser matte 5, sista året på gymnasiet och var väldigt spänd över det här provet. Jag gav på förslag att vi skulle gå till vår lokala thairestaurang och äta mat senare på kvällen. Han hakade på direkt och menade att antingen kunde vi fira ett bra resultat eller så kunde vi sörja tillsammans över ett kört matteprov. Nu föll det så att vi kunde få höja glasen och fira ett väl genomfört matteprov och vi fick en mycket trevlig kväll.

Fyra små rätter…
En stolt mamma…

En viktig milstolpe i min utmattningsresa var när jag för några veckor sedan gick upp på 100 % i arbetet och därigenom blev friskskriven. Då när jag kom hem hade mannen köpt en vacker bukett med vita blommor som är min favoritfärg och så öppnade vi en flaska god Cava, skålade tacksamt för ett avslut och firade den nya kommande tiden.

Min favoritcava…
De vackraste…

Jag kommer ihåg när pojkarna var små…då firade vi alltid in sommarlovet med en lite godare lunch efter skolavslutningen i kyrkan. Eller så bjöds det på tårtkalas hemma i trädgården. Det kändes viktigt att pojkarna skulle få känna sig nöjda efter läsårets slit. Att de kunde få sätta punkt för en tid som varit för att samtidigt blicka framåt, även om de skulle njuta av ett långt sommarlov däremellan.

Jag har alltid varit dålig med det här att ge presenter. Jag har liksom inte det i mig att tänka ut saker att ge bort som gåvor. Samma sak med julklappar. Har noll fantasi! Jag avundas de som vet precis vad de ska köpa för någonting för att glädja någon och sen till råga på allt slår in det så där vackert med matchande snören och rosetter. Det är inte det att jag missunnar någon en present men jag tror jag helt enkelt saknar den genen.

Så därför passar det här med att fira något mig mycket bättre. Att uppmärksamma något litet som stort och få glädjas över händelsen. Att få sakta in livshjulet för en liten stund och uppmärksamma en händelse och ta tillfället i akt att få begrunda det som har hänt och få känna tacksamhet och förnöjsamhet, det vackraste ordet som finns om du frågar mig. Läs det igen och smaka lite extra på det…förnöjsamhet…visst smakar det gott.

Så vänner, ta tillvara på varje tillfälle till att få fira något. Det kan vara vad som helst…från att man har vunnit högsta vinsten till att solen går upp varje morgon. Fira med skumpa eller mjölk och tillsammans med någon du tycker om eller varför inte med grannens katt. Det som är det viktigaste är att det ska kännas i hjärtegropen att man celebrerar något. Man ska känna glädje, tacksamhet…och förnöjsamhet…

Puss & Kram

Ulle