Välj en sida

Får man och kan man ha röda läppar och samtidigt vara hjärntrött? Hell yes, att man kan! Jag har haft problem med hjärntrötthet eller som jag brukar säga ”uppfuckad hjärna” sen i januari och fått diagnosen utbrändhetssyndrom (antingen i det eller på väg att bli) av läkare. Jag var från början sjukskriven på heltid men efter hand har jag ökat på med jobbet och idag jobbar jag 75 %. För mig har den största utmaningen varit att balansera en pigg och alert kropp med en totalt ickefungerande hjärna. Det är som ett stort svart hål ovanpå axlarna, ett tomt eko och periodvis har jag också tryck i huvudet och tjut i vänster öra. Jag har jättsvårt att fokusera och koncentrationen är lika med noll. Jag har kommit på att min hjärna mår bra av att se vackra saker, musik, rörelse och skratt. Med andra ord sådant där den inte behöver anstränga sig, tänka eller vara överaktiv.

Men många gånger under den här tiden har jag önskat att jag hade en lapp i pannan där det står ”borttappad hjärna” så att folk skulle ha en förståelse för att jag är som normalt men att jag inte är normal just nu. För jag märker att människor har svårt att ta in att jag inte fungerar som jag brukar och samtidigt i överkant lägger ut selfies på Instagram, fuldansar, dricker bubbel och njuter av livet. De som inte hajar detta hade nog hellre sett bilder på en dränerad, deprimerad och osminkad Ulle sitta på sängkanten och gråta. Och för någons intresse så finns dom stunderna med, jag lovar men jag väljer att inte visa dem. Jag tror nämligen inte på den strategin att bli ett offer inför detta. Jag har valt en annan väg där jag bland annat varje morgon lägger ut en selfie för att stärka mig själv, pusha mig själv till att må lite bättre. Jag delar med mig av mina fuldanser, mina promenader, vad jag gör och hur jag mår. Och av all den kärlek och värme jag får från mina fina följare bygger jag upp mig själv bit för bit. Jag mår också bra av att följa andras konton, de som ger mig energi och inspiration. Ni anar inte hur mycket det stärker mig och ger mig jättemycket tillbaka.

Så JA, du både får och kan ha röda läppar och samtidigt vara hjärntrött om inte annat så är det mycket trevligare i väntan på att hjärnan ska hitta hem igen. Och som ni säkert vet, så i den här branschen är det två steg fram och ett tillbaka…

Puss & kram

Ulle