Välj en sida

Nu är vi på väg hemöver. Vi har tackat Lofsen för den här gången och sagt ”på återseende”.

Kommer ni ihåg att jag gjode en glutenfri äppelkaka här om dagen och som jag serverade vaniljsås till. Det var ett väldigt enkelt och lätt recept som jag hittade på ica.se men den var riktigt god så därför delar jag med mig receptet här. Jag använde helt vanligt strösocker i smeten men självklart så tar man det sötningsmedel man vill ha, valet gör man själv.

Enkel äppelkaka 4 port

4 äpplen
kanel och lite socker
smör (till formen)
2 ägg
¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
2 dl vaniljvisp

– Sätt ugnen på 200 gr.

– Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i smord form och strö över valfri mängd kanel och lite socker.

– Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa i crème fraiche. Häll smeten över äpplena.

– Grädda i mitten av ugnen ca 25 – 30 minuter.

– Vispa vaniljvispen och servera till kakan.

Lycka till !

Ulle