Välj en sida

Vilken intensiv och bra helg jag har haft. Jag hade en förhoppning att skriva ett blogginlägg här under helgen men det fanns helt enkelt inte tid till det. I fredagskväll träffade vi goda vänner för att äta thaimat. Det var så längesen vi sågs så kvällen blev både trevlig och gick fort. Jag blir genuint lycklig av att umgås med fina vänner, äta och dricka gott och bara få slappna av och skratta lite. Då mår jag superbra! Tyvärr känner jag att det har blivit mindre sådant sedan coronan såg dagens ljus. Måtte den försvinna snart så vi kan återgå till våra gamla liv, om vi någonsin kommer kunna återvända dit igen.

Hur som helst, så fast vi inte var hemma förrän halv två på natten var jag uppe i sjutiden på lördag morgon och körde igång med att torka fönster. Jag har laddat länge för en städhelg så jag var så inställd på att riva till och metodiskt gå rum för rum. Och rev till gjorde jag kan jag säga…man skulle inte ha sett skillnad på om vi hade haft inbrott eller om det var Ulle som var i städtagen. Men jag måste erkänna att jag gillar att städa. Det känns som jag tar bort gammal negativ energi som lagt sig som ett unket lager damm runt om i huset. Och fram kommer ny ren energi som är mycket mer positivt laddad. Jag riktigt känner hur jag även själv laddar mina egna batterier med ny skön energi. Sen går jag här hemma och bara myser och trivs i mitt nystädade hem.

Kuddar och ljus från Rusta

Men jag måste även erkänna att jag var trött när jag var klar och färdigstädad där på söndagseftermiddagen och då var det dags att ställa sig vid spisen och förbereda en söndagsmiddag till mina föräldrar.

Vi hade tidigare här i veckan fått en korg fullproppad med nyskördade grönsaker och som jag lovade att jag skulle göra något av.

Så jag satte ihop en meny som bestod av plommon- och vitlöksspäckad skinkstek, en plåt med färska rotgrönsaker och olika kålsorter från korgen. En gräddsås av skyn från steken och som tillbehör serverade jag smörstekt mangold och grönkålschips.

Det är förresten verkligen gott med grönkålschips. Skickar med er mitt recept på dessa frasiga bitar som passar jättebra som tillbehör till mat eller servera dem som chips helt enkelt. Till efterrätt bjöd jag på äppelpaj och vaniljsås. Det blev en riktig höstmåltid i sin fulla skrud. Jättegott!

Och självklart var det extra roligt att få duka bordet med en ny duk i mustiga färger och matchande servetter.

Grönkålschips

Sätt ugnen på 200 grader.

Repa av det krusig på grönkålskvistarna och lägg dem på en plåt.

Ringla över lite olja och blanda väl, strö på lite flingsalt.

Ställ in i ugnen ca 8 min eller tills grönkålen är krispig. Håll koll så att den inte blir bränd.

Eftersom helgen var så intensiv har jag bestämt att början av den här veckan få bli lite lugnare. Det måste vara balans på livet. Hur har eran helg varit? Är det flera som har ägnat den åt höststädning? Lämna gärna en kommentar…

Allt gott!

Ulle