Välj en sida

Vilken tråkig hösttisdag vi har haft idag, i alla fall vädermässigt. Det har varit grått och rått hela dagen. Jag hoppas verkligen oktober kommer med en stark öppning, gärna soliga dagar med klar och krispig luft så där som bara oktober kan erbjuda.

Så mycket energi

Men även om det har varit en mulen dag och regnet hängde i luften kom jag ut på min Power Walk-runda. Jag har suttit mycket på jobbet idag så det var så skönt att komma ut och verkligen köra racet. Nu har jag hållit i och gått minst varannan dag här i några veckor och det passar mig bra. Tidigare när jag gick varje dag blev det till en press och stress och det slutade med att jag inte kom iväg utan hittade på annat som jag ansåg vara viktigare. Även om det är optimalt att gå varje dag så får jag tyvärr inte till det i mitt liv just nu. Men nu planerar jag in en PW varannan dag och blir det oftare så ser jag det som bonus. Det känns jättebra och det bästa är att jag känner mig så pigg och full av energi. Jag känner också att kroppen svarar mig positivt med att jag kan ta ut stegen längre och jag går fortare. Flåset känns också ha snappat upp några nivåer. Så najs…

Min ”happy” Buddha

Ni som har följt mig ett tag vet att jag är förtjust i buddhan och jag har nog nån ståendes i varje rum. Det ger mig en trygghet. Min absoluta favorit är en ”happy” Buddha som har fått stå ute i uterummet här under sommaren men igår kom han in på köksbänken igen. Jag tröttnar aldrig på hans leende och det smittar verkligen av sig, som när man kommer upp en tidig morgon och han står där på bänken och hälsar godmorgon med ett brett och lyckligt leende. Klart att det blir en bra start på den morgonen. Sen har vi även hängt upp en blomma i köksfönstret och det blev jag så nöjd med. Jag har varit inne på att sätta upp en gardinkappa där men nu så fyller blomampeln och två lyktor fönsterrutan istället och det blev jättebra.

Sen måste jag tipsa om kvällens middag! Jag bjöd på stekt torskrygg, kokt potatis och en ärtsås. Jösses vilken härligt grön färg! Jag hittade receptet på såsen på ica.se och det var ju plättlätt och blev riktigt gott. Jag gillar gröna ärtor och kan ibland t om få begär på dem. Här kommer receptet så testa gärna, funkar nog bra även till lax skulle jag tro.

Grön ärtsås 4 port

250 g gröna ärtor

1 vitlöksklyfta

2 dl mjölk

1 grönsaksbuljong

1 lime

Härlig grön färg

Koka ärtor med pressad vitlök i mjölken med buljongtärning några minuter.

Mixa ärtorna med mjölken till en slät sås med stavmixer eller i en mixer. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.

Nu väntar soffan och nya Femina som landade i postlådan idag. Ha en fin kväll ni med!

Allt gott!