Välj en sida

På söndag är det Alla hjärtans – dag! Jag vet inte riktigt om jag tycker om att vi ska ha en speciell dag för hjärtan och kärlek. Så klart begriper man ju att det köpmännen som har skapat det här så de får sälja rosa nallar och muggar där det står söta saker. Nej jag tycker nog som världen ser ut idag så behöver vi sprida lite kärlek varje dag och året om. Så därför tänker jag nu utmana er kära läsare att kärleksbomba lite extra den här veckan.

Nu i dessa tider med en härjande pandemi så bör vi ju inte eller rättare sagt ska vi inte gå runt och krama om alla vi möter för att visa vår kärlek och tacksamhet. I stället kan man göra någon lite extra glad genom att tala om hur mycket den personen betyder för dig, det kan vara din vän, din kollega, din busschaufför eller varför inte den där trevliga mannen som alltid ler mot dig när du ska hämta ut dina paket. Ring det där telefonsamtalet till din mamma och tala om för henne hur mycket du älskar henne och längtar efter henne. Lägg en liten lapp under din partners kudde där du skriver hur betydelsefull han/hon är för dig. Le mot din granne och tacka för att han alltid skottar kring din soptunna. Ge din katt eller hund något gott att tugga på och sedan ta dem i knät och gosa lite extra länge. Djur känner när vi ger kärlek och de är de bästa på att besvara den, ovillkorligt. Skräd inte orden utan verkligen ta i från knäna om så behövs för att uttrycka din kärlek.

Krama om era barn och berätta hur stolt du är över dem och hur värdefulla de är. Låt damen med rullator gå före dig i kassakön på ICA. Mata småfåglarna. Ja listan över kärleksfulla handlingar kan göras huuur lång som helst. Och tänk på…det här är inga stora ansträngningar. Det behöver inte vara dyra flådiga middagar med rosor, champagne och röda läckra underkläder för att uttrycka kärlek. Fast det är klart…det är väl inget man säger nej till det heller. Men hur som haver, det jag menar är att bli en kärleksspridare i det lilla och i vardagen och jag lovar att du får mängder av kärlek tillbaka också spritt över året. Vi alla behöver både att få ge och att få ta emot kärlek, godhet, värme och ömhet. Ut och kärleksbomba nu vänner, världen behöver er…

Bild från Pinterest

Puss & kram

Ulle