Välj en sida

Visst är det bästa när man blir inspirerade av andra människor. Jag har länge haft mattorka och noll inspiration what so ever, och det skyller jag på mina förbannade dieter på. När jag slängde alla pekpinnar, förbud och dieter i papperkorgen så blev jag lite vilse. Det var svårt att veta vad jag skulle äta utan alla ramar som jag har hållit mig inom under så många år. Men så plötsligt så hittar jag lusten och inspirationen igen från konton på Insta där bra och nyttig mat från grunden är prio. Inga pekpinnar och förbud utan sunt tänkande. Precis vad jag behöver för att få mig på banan igen och känner med glädje mig inspirerad. Sen att det finns träningsinpiration, trevliga människor och pepp bland dessa konton gör ju inte saken sämre. Jättekul och jag kan uppmana er att ut och leta efter konton som just peppar dig i det du behöver ha inspiration till. Jag kommer framöver delge er några av mina peppkonton på Insta så håll utkik.

Härom dagen gjorde jag så god laxgryta med röd curry och kokosmjölk. Jag följde inget speciellt recept utan höftade och plockade ihop det jag skulle tycka passade till den här rätten. Jag fick så många kommentarer och gillningar på Insta och några bad om receptet så jag tänkte dela det här på bloggen. Så här gjorde jag:

Ulles Laxgryta:

ca 10 st babytomater
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
500 g laxbitar
ca 2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk ca 400 g
1 msk tamarisoja
ca ½ tsk chiliflakes
1 påse färsk spenat
salt o peppar

Dela tomaterna och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olja och stek tomater och vitlök tillsammans med röd curry i några minuter, låt det inte ta färg.

Under tiden dela laxen i bitar och salta och peppra.

Häll i kokosmjölk, tamarisoja, chiliflakes och låt koka ihop. Lägg ner laxbitarna och koka ytterligare ca 5 minuter. Sista minuterna lägger du ner spenaten och låter den gå med i grytan.

Jag serverade detta med ris men där tar du valfritt tillbehör. Nudlar kan jag tänka mig skulle passa perfekt till eller varför inte en vanlig grönsallad.

Lycka till och smaklig måltid!

Puss & kram

Ulle